Trandafirul pentru dulceata

Distribuie daca ti-a placut
75 / 100

Cultura trandafirului pentru dulceata

Trandafirul pentru dulceata Rosa Damaschena este considerat cel mai bun soi de trandafir pentru pregătirea dulceței de trandafir.

Există mai multe tipuri de trandafiri pentru dulceață și, în funcție de soi, aroma parfumată specifică , dar și intensitatea poate varia. Iată care sunt cei mai cunoscuți, dar și cum se îngrijesc tufele speciale de trandafir pentru dulceață.

Rosa Damascena – Trandafirul de Damasc deoarece are o înflorire abundentă, dar și un parfum intens. De la o singură tufă de trandafir se pot obține până la 2 kg de dulceață. Soiul mai este denumit și Trandafirul Kazanlak, Rosa Damascena Trigintipetala, deoarece este trandafirul cu 30 de petale.


Soiuri trandafir pentru dulceata

Rose de Rescht Un alt soi de trandafir bun pentru dulceață și siropuri, deoarece petalele au o textură bogată și un parfum intens de damasc. Trandafirul înflorește chiar abundent, repetitiv până toamna târziu, are flori de mărime mijlocie și de culoare roșu liliachiu

Soiuri de trandafiri pentru dulceață predominante în România Trandafirul de Damasc – cel mai cunoscut soi de trandafiri de dulceață Trandafirul cu 30 de petale sau trandafirul de Kazanlak are o tufă ce poate ajunge până la 2 metri în înălțime și flori care înfloresc începând cu luna iunie. Este soiul cel mai cunoscut și folosit pentru dulceață de trandafiri deoarece poate fi cultivat în majoritatea zonelor din țară, pe un sol bogat în nutrienți și foarte bine drenat.

Nu este un soi pretențios, însă, pentru ca plantele să înflorească mult, are nevoie să fie udat o dată la 2-3 zile, în cazul în care nu sunt precipitații. Dintr-o singură tufă de trandafir de Damasc se poate obține aproximativ 2 kg de dulceață, chiar mai mult atunci când planta ajunge la maturitate deplină.

Rose de Reschet – soi de trandafiri de dulceață Este al doilea cel mai cunoscut și utilizat soi de trandafiri de dulceață. Originar din Iran, trandafirul are flori mari în nuanțe roz, până la 50 de petale și crește până la un metru în înălțime. Înflorește din luna iunie și rezistă până toamna târziu, iar unul dintre atuurile principale este parfumul puternic și rezistent.

Este un soi de trandafiri rezistent la boli ori dăunători și nu este deloc pretențios. Are nevoie doar de o plantare în soluri bine drenate, cu o umiditate medie și o tundere periodică a plantelor.

Recomandari pentru consum

De ce sunt recomandate pentru consum produsele pe bază de trandafiri Dulceața de trandafiri, gemul, ceaiul de trandafiri sau siropul aromat de trandafiri sunt preparate ce pot aduce o mulțime de beneficii organismului. Printre cele mai importante se numără: Produsele din petale de trandafiri ajută la detoxifierea și întărirea organismului.

Atenuează simptomele de greață; Ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor; Ceaiul de trandafiri este un adjuvant pentru digestie și probleme gastrice; Petalele de trandafiri conțin vitaminele ,B,C,D, E, dar și calciu, fier, fosfor sau zinc.

Recomandari ingrijire

Cum se îngrijesc tufele de trandafiri de dulceață Fiecare soi de trandafiri are o îngrijire aparte. Cultivarea, cât și grija trandafirilor ține cont, în primul rând, de modul de cultură. Trandafirii de dulceață se pot planta pe tot parcursul primăverii, imediat după dezgheț și până toamna, la finalul lunii noiembrie.

În sezonul rece, trandafirii trebuie protejați de îngheț. Fie se pot acoperi cu hârtie, cu paie ori chiar cu pământ, iar primăvara trebuie descoperiți și tăiați. Tăierea trandafirilor de dulceață este esențială, deoarece acest pas stimulează înflorirea și menține sănătatea și eficiența tufelor.

Tufele de trandafiri trebuie udate, dar nu din abundență, atunci când pământul este uscat, o dată la 2, 3 zile. Udatul în exces nu este recomandat deoarece ar putea distruge rădăcina.

Inmultire trandafir pentru dulceata

Trandafirii pentru dulceata se inmultesc prin mai multe metode,prin butasire,altoire sau drajonare.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.