Cum se seamana Catravetele Amar?

Distribuie daca ti-a placut
78 / 100

Vreti sa aflati cum se seamana Castravetele Amar? foarte simplu,in continuare va voi prezenta o metoda de semanat a Castravetelui Amar cu sanse foarte mari de reusita.

Recomandari cum se seamana Catravetele Amar

Aceste recomandari sunt destinate acelora care vor sa afle cum se seamana Catravetele Amar si sa semene Castravetele Amar pentru a cultiva in solarii sau in gradina cu rezultate maxime la fel ca cei profesionisti. Toate materialele pe care le recomand se gasesc in toate magazinele de specialitate si nu costa foarte mult dar aveti un succes garantat.

Castravete Amar pregatit extragere seminte

Eu personal am invatat cum se seamana Catravetele Amar prin mai multe incercari,am semanat direct in gradina, in rasadnita, in tavite alveolare,cu pamant de gradina,pamant de flori,turba de semana si am vazut care este diferenta. Daca semanati cu pamant de gradina aveti ocazia sa pierdeti toate semintele sau sa produceti putine rasaduri si acelea rahitice,contaminate cu boli. Am semanat in pamant de flori romanesc si unguresc si tot la fel nu am avut rezultate bune pentru ca avea ph acid si nu cresteau bine plantele.

Cel mai bun rezultat am avut cu turba de semana Kekiila pentru ca are o granulatie fina si germineaza bine semintele are si substante nutritive pentru a se dezvolta plantele pana la 15-20 zile.

Pentru cateva sute de rasaduri care sunt de ajuns pentru un solar mic pana la 100 mp sau o gradina de aceiasi dimensiune ajunge un sac de turba de 100 l care costa 70 lei si cateva tavite alveolare care costa intre 1,30 lei si 2 lei bucata depinde de magazin si ghivece pentru repicat 7X7X8 care costa 100 buc. 10-13 lei.

Stimulare germinare seminte Castravete Amar

Metoda mea de semănat este următoarea : iau semințele de Castravete Amar le pun intr-un recipient de plastic și torn peste ele o soluție de Agrobion, Sprintene, Cropmax, 2-5 ml /1 L Apa sau Atonik 2ml/1 L apa și țin semințele în aceasta soluție câteva ore, aprox 4 h. Folosiți doar un tip de stimulator de crestere,nu le amestecati pe toate.

Semanatul

Cum se seamana Catravetele Amar,foarte simplu,cu o zi înainte de semănat pregatesc tavitele alveolare, le unplu turba Kekkila sau alta marca de turba care se foloseste la semanat, impotant este sa fie de granulatia necesara 1-5 mm, se foloseste tavite cu 70 alveole, dar puteți folosi de 48 sau chiar mai mici și apoi le transplantati, aceasta metoda stimulând plantele la o înrădăcinare mai puternica, plus ca planta va fi introdusa cu aprox 1 cm mai adânc în turba și deci o suprafață mai mare de înrădăcinare.

O tasam bine, udam foarte bine turba și după ce a tras puteți semana.Dupa care stropiti cu soluție de Previcur 1ml/1L apa. Înainte de semănat puteți face niște adancituri în alveole sau lăsați 0,5-1cm mai putina turba ptr a putea acoperi semințele. După semănat acoperiți semințele cu 0,5-1 cm de turba și tasați un pic sa nu rămână goluri între turba și semințe.

Udați bine și apoi mai puteți pulveriza soluția de Previcur încă odată. Aceasta soluție de Previcur ajuta ca plantele sa nu se mai inbolnavesca de boala caderii plantelor,boala ce apare dupa după răsărirea plantelor,boala este provocata de o ciupercă și în special datorita umidității excesive.

Mentineti temperatura de 20-22 grd C pentru Castravete Amar și pana la 24 grd C pentru alte soiuri de seminte. La semințele procurate sa urmăriți atent din a 3 zi vor incepe a răsări, dar în general la aprox 5 zile încep sa răsară toate plantele. De fiecare data când udați apa trebuie sa fie călduță, nu rece. În momentul când au răsărit toate plantele, este bine sa aveti lumina suficienta pentru ele,daca nu aveti lumina suficienta plantele vor fi galbene,alungite si strabe,se vor indrepta catre lumina. cum se seamana Catravetele Amar

Le stropesc după 5-7 zile de la răsărire cu soluție de Agrobion, Sprintene, Cropmax, Kerafol+Rootip o data pe saptamana. Dacă lumina vine din lateral este bine sa întoarceți alveolele de mai multe ori pe zi. Înainte de semănat trebuie sa va stabiliți o data aproximativa când știți ca plantați de obicei 1-15 aprilie.

Repicatul plantelor de Castravete Amar

Pentru a avea plante viguroase trebuie sa avem grija cum se seamana Catravetele Amar, daca nu respectam indicatiile de mai sus nu vom avea plante pe care sa le repicam in ghivece sau tavite alveolare, dupa circa 10-15 zile de la rasarit, plantele trebuie mutate in alte tavite alveolare mai mari sau ghivece.Eu folosesc pentru repicat tavite alveolare de 38 si 45 celule si ghivece pentru repicat pe cele de 7X7X8 Cm.

Pentru repicatul plantelor de Castravete Amar se poate folosi acelasi substrat pentru semat (turba) Kekiila sau alt fel de turba pentru repicat

În funcție de data stabilita de fiecare pentru plantat trebuie sa stiti ca rasadul trebuie sa aiba varsta aprox 20 zile pentru Castravete Amar ptr roșii 45 zile și 65 zile ptr ardei și vinete . Deci fiecare își poate stabili cu exactitate data când poate seamăna.

Mult succes sperand ca v-am fost de folos cu acest articol despre cum se seamana Catravetele Amar.

În afara de Atonik și Previcur toate celelalte soluții sunt bune ptr agricultura ecologica.

RESTUL DEPINDE DE PRICEPEREA FIECARUIA DE A PRODUCE RASADURI.

Va recomandam sa cititi si alte articole despre cultura Castravetelui Amar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.